Η λίμνη Μπάλατον στην Ουγγαρία, πάγωσε.

Οι γύρω από την λίμνη κάτοικοι, επωφελήθηκαν από το γεγονός και περπάτησαν επάνω στην παγωμένη επιφάνειά της.

Πριν λίγο καιρό είχαμε δει έναν άνδρα να περπατάει πάνω στην παγωμένη λίμνη Charlevoix στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Αυτή την φορά ήταν η σειρά της Ευρώπης να δείξει ένα παρόμοιο περιστατικό, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.

Η λίμνη Μπάλατον (Balaton) είναι η μεγαλύτερη λίμνη της κεντρικής Ευρώπης. Με έκταση 592 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αποτελεί ένας από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ουγγαρία.

Στο τέλος Ιανουαρίου, η επιφάνεια της λίμνης πάγωσε. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τους κατοίκους της Ουγγαρίας, να γιορτάσουν το γεγονός. Φόρεσαν τα παγοπέδιλα τους και βγήκαν να περπατήσουν πάνω στην λίμνη. Η “Ουγγρική Θάλασσα”, όπως αναφέρεται από τους ντόπιους αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους.παγωμένη λίμνη ΜπάλατονΚατά την διάρκεια της ημέρας 8.000 – 10.000 άνθρωποι, διέσχισαν την 5,15 χιλιομέτρων διαδρομή από το Badaskony στο Fonyod, πάνω από την λίμνη. Ήταν μια ευκαιρία για γιορτή και διασκέδαση. Παγοπέδιλα και έλκηθρα είχαν την τιμητική τους, ενώ πολλοί από τους συμμετέχοντες, απλά περπάτησαν πάνω στον πάγο.

Αν και η επιφάνεια ήταν ιδιαίτερα γλιστερή, μόνο ένας μικροτραυματισμός αναφέρθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here