Το διαδίκτυο γίνεται ολοένα και πιο γρήγορο

Οι πάροχοι διαδικτύου δίνουν τον δικό τους αγώνα για να είναι ικανοποιημένοι οι πελάτες τους, ανεβάζοντας συνεχώς ταχύτητα.

Η Νότιος Κορέα κατέλαβε τον τίτλο της χώρας με το ταχύτερο Ίντερνετ στον κόσμο για το 2016. Μαζί με το Χονγκ Κονγκ και τη Νορβηγία, είναι οι τρεις περιοχές του πλανήτη, των οποίων κάτοικοι συνδέονται στο Διαδίκτυο με τις υψηλότερες ταχύτητες στον κόσμο. Υπερταχύτατο Ίντερνετ παρέχουν στους πολίτες τους και η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία, καταλαμβάνοντας την τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα, της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο “top 10” των χωρών του κόσμου με τις μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο βρίσκονται τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες. Η Σουηδία, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Λετονία, υπογραμμίζουν με τη συμμετοχή τους την “ωριμότητα” των ευρυζωνικών υποδομών ειδικά στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης. Τέλος, την πρώτη δεκάδα των χωρών, που κάνουν “sprint” στο Διαδίκτυο, συμπληρώνουν -από τη δέκατη θέση- οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Akamai που παρουσίασε το sepe.gr για το 3ο τρίμηνο του 2016, η Νότιος Κορέα παρέμεινε η περιοχή που κάνει “πρωταθλητισμό” στις ταχύτητες του Διαδικτύου. Mε μέση πραγματική ταχύτητα σύνδεσης τα 26,3 Mbps κράτησε τα διεθνή ηνία στις διαδικτυακές ταχύτητες. Δεύτερο κατεγάγει το Χονγκ Κονγκ με μέση ταχύτητα τα 20,1 Mbps και τρίτη τη Νορβηγία με 20 Mbps.

Average Connection Speed (IPv4) by Country/Region
Η Ελλάδα 69η μεταξύ 142 χωρών στις ταχύτητες Διαδικτύου
Στην 69η θέση η Ελλάδα

Τα ίδια στοιχεία αποδίδουν στην Ελλάδα την 69η θέση, σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφορικά με τις ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Η επίδοση της χώρας μας βρίσκεται στα 6,9 Mbps, βελτιωμένη κατά 9,7% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Στην Ελλάδα, οι συνδέσεις με ταχύτητες τουλάχιστον 4 Mbps αντιπροσωπεύουν το 81%. Οι συνδέσεις με ταχύτητα από 10 Mbps και πάνω το 9,9%, ενώ οι συνδέσεις με ταχύτητα 15 Mbps και άνω μόλις το 3%.

Η Νορβηγία διατηρεί την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στο ταχύτερο Ίντερνετ, με μέση ταχύτητα σύνδεσης τα 20 Mbps. Η τελευταία Ευρωπαϊκή χώρα στην λίστα είναι η Κύπρος με επίδοση 6,7 Mbps, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην προτελευταία θέση.

Από τα ευρωπαϊκά κράτη, 17 είδαν το εξεταζόμενο διάστημα μείωση στη μέση ταχύτητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο, 13 άνοδο, ενώ σε 1 χώρα, τη Φινλανδία, η εικόνα έμεινε αμετάβλητη.

Average Connection Speed (IPv4) by European Country
Η Ελλάδα 69η μεταξύ 142 χωρών στις ταχύτητες Διαδικτύου
Ανέβασε ταχύτητες το Ίντερνετ

Συνολικά, τα στοιχεία της Αkamai δείχνουν μια επιτάχυνση της μέσης ταχύτητας σύνδεσης στο Διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο το 3ο τρίμηνο του 2016. Η παγκόσμια μέση ταχύτητα σύνδεσης αυξήθηκε κατά 2,3% το 3ο τρίμηνο στα 6,3 Mbps. Επιτάχυνση παρατηρήθηκε το εξεταζόμενο διάστημα και στις υψηλότερες διαδικτυακές ταχύτητες σύνδεσης, όπου ο μέσος όρος αυξήθηκε κατά 3,4% στα 37,2 Mbps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here