Χωρίς παντελόνι στο μετρό εκατοντάδες Ευρωπαίοι

Σε παγκόσμια παράδοση την οποία τηρούν τουλάχιστον 10.000 άτομα κάθε χρόνο έχει εξελιχθεί η πρωτότυπη ιδέα που είχαν μια χούφτα Αμερικανών στη Νέα Υόρκη το 2002, να εμφανιστούν σε δεκάδες σταθμούς μετρό της πόλης τους χωρίς να φορούν παντελόνι.

Δεκαπέντε χρόνια μετά, η τρέλα της «No Trousers On The Tube Day» έχει εξαπλωθεί από την Αμερική και στη Γηραιά Ήπειρο, αποκτώντας φαν σε χώρες όπως η Βρετανία, η Πολωνία, η Γερμανία και η Τσεχία.

 

Χωρίς παντελόνι στο μετρό Βαρσοβία
Βαρσοβία, AFP PHOTO / Justin TALLIS

Εκατοντάδες ήταν οι Ευρωπαίοι που σήμερα εμφανίστηκαν σε διάφορους σταθμούς μετρό μεγάλων πόλεων, φορώντας κανονικά μπλούζες, σακάκια, κάλτσες και παπούτσια, αλλά «ξαλαφρωμένοι» από το περιττό βάρος του παντελονιού τους. Το αποτέλεσμα; Ένα ξεκαρδιστικό θέαμα που σίγουρα έφτιαξε το κέφι πολλών επιβατών του υπόγειου σιδηρόδρομου σε διάφορες μεγαλουπόλεις.

Χωρίς παντελόνι στο μετρό Βαρσοβία
Βαρσοβία, AFP PHOTO / Justin TALLIS

Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι πολλοί αποφάσισαν να κρατήσουν την παράδοση και φέτος, παρά το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει την Ευρώπη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πολλοί… ημίγυμνοι επιβάτες ήταν εξοπλισμένοι με ομπρέλες και κασκόλ, παρά το γεγονός ότι επιδείκνυαν τα (σε ορισμένες περιπτώσεις) καλλίγραμμα πόδια τους.

Χωρίς παντελόνι στο μετρό
Λονδίνο, Photo by Krystian Dobuszynski/NurPhotο

[protothema]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here