Η βασίλισσα Ελισάβετ, βρίσκετε στον θρόνο από το 1952.

Σε όλα αυτά τα χρόνια, έχει δει να αλλάζουν 13 πρωθυπουργοί στην χώρα της καθώς και 12 Αμερικανοί Πρόεδροι. Για να μην αναφέρουμε για τους ηγέτες των άλλων λαών, που αλλάζουν την ηγεσία τους συχνότερα. Παρόλα αυτά, η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν θα ζει για πάντα. Έχει φτάσει ήδη τα 90 και κάποια στιγμή, ίσως όχι πολύ μακρινή, δεν θα είναι πια στη ζωή.

Βασίλισσα Ελισάβετ
Βασίλισσα Ελισάβετ η Δεύτερη, η με την Χάρη του Θεού βασίλισσα της επικράτειάς της, επικεφαλής της Κοινοπολιτείας και υπερασπιστής της δικαιοσύνης. REUTERS/Peter Nicholls

Το πρόσφατο κρυολόγημά της που την απέτρεψε από το να παρευρεθεί στην Πρωτοχρονιάτικη λειτουργία, δεν πέρασε χωρίς σχόλια και ανησυχίες από τους Βρετανούς πολίτες. Από τη μια ελπίζουν να είναι μόνο ένα απλό κρυολόγημα, από την άλλη όμως οι ανησυχίες για την υγεία της εντείνονται. Εξάλλου, τα 90 της χρόνια είναι επιβαρυντικός παράγοντας, παρόλο που οι Βρετανοί ελπίζουν να ζήσει για πολλά χρόνια ακόμη.

Τι θα συμβεί όμως πρακτικά όταν η βασίλισσα πεθάνει; Το Business Insider έχει την απάντηση και μερικές υποθέσεις σχετικά τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν. Εξάλλου έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με το Business Insider, για τουλάχιστον 12 μέρες από τον θάνατό της, η Βρετανία θα βρίσκεται σε καταστολή. Κατά πάσα πιθανότητα, η χώρα θα χάσει μερικά δισεκατομμύρια λίρες λόγω του χάους και το χρηματιστήριο και οι τράπεζες θα κλείσουν. Οι σημαίες θα πνέουν μεσίστιες, τόσο στην Αγγλία, όσο και σε κάθε αποικία ή πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ημέρα της κηδείας της, κατά πάσα πιθανότητα θα οριστεί ως αργία. Τόσο η κηδεία, όσο η στέψη που θα ακολουθήσει θα κοστίσουν από 1,2 δις έως 6 δις λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, πολλά από τα τηλεοπτικά κανάλια θα ακυρώσουν τις εκπομπές και τα show τους. Ιδιαίτερα οι κωμωδίες και τα χιουμοριστικά προγράμματα θα κοπούν εντελώς εκείνες τις ημέρες του πένθους.

Όταν περάσουν οι πρώτες μέρες από το βαρύ πένθος, η επόμενες μέρες και μήνες θα είναι μια περίοδος προσαρμογής στην νέα εποχή. Ο νέος διάδοχος του θρόνου, θα είναι πιθανότατα ο Πρίγκηπας Κάρολος. Καθώς το πλήρες όνομά του είναι Charles Philip Arthur George, θα μπορεί να αλλάξει το βασιλικό του όνομα, σε βασιλιάς Φίλιππος ή βασιλιάς Αρθούρος ή βασιλιάς Γεώργιος. 

Το εθνικό νομισματοκοπείο της Αγγλίας, πρέπει να αρχίσει να τυπώνει νέα νομίσματα. Όχι πλέον με το πορτραίτο της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά με αυτό του νέου βασιλιά. Αυτό δεν θα γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα χρειαστεί χρόνια για την αλλαγή αυτή.

Όταν έφυγε από την ζωή η πριγκίπισσα Νταϊάνα και η βασιλομήτωρ, το πένθος και ο θρήνος του κόσμου ήταν μεγάλο, αλλά ο θάνατος της βασίλισσας αναμένεται να ξεπεράσει κάθε επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here