Ο Ιταλός ζαχαροπλάστης που δημιούργησε το σοκολατένιο αυγό Kinder Έκπληξη πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 83 ετών.

Ο William Salice ξεκίνησε να δουλεύει για την εταιρία τροφίμων Ferrero, το 1960. Σύντομα έγινε το δεξί χέρι του Michele Ferrero, ενός οραματιστή στον οποίο οφείλεται και η γνωστή σε όλους Nutella και τα γλυκά Ferrero Rocher.. Στην δεκαετία  του 1970, η Ferrero, έψαχνε τρόπο να συνδυάσει την νοστιμότατη σοκολάτα της με τα Πασχαλινά αυγά. Εξάλλου, τα καλούπια των αυγών που χρησιμοποιούσε για τις γιορτές του Πάσχα, έμεναν στο ράφι για το υπόλοιπο έτος.

Το αποτέλεσμα ήταν η Kinder Έκπληξη, ένα σοκολατένιο αυγό που περιείχε στο εσωτερικό κομμάτια πλαστικών παιχνιδιών που θα συναρμολογούταν από τα παιδιά. Το περιεχόμενο στις κάψουλες θα ήταν διαφορετικό σε κάθε αυγό, εξάπτοντας έτσι την φαντασία των παιδιών.

Η Ferrero πούλησε δισεκατομμύρια από αυτά τα αυγά σε μία περίοδο μεγαλύτερη των 40 ετών. Για να δείξουν μάλιστα την τεράστια επιτυχία των σοκολατένιων αυγών, ισχυρίζονται ότι η σοκολάτα που χρησιμοποιείτε σε αυτά μηνιαίως, μπορεί να καλύψει μία έκταση 400.000 τετραγωνικών μέτρων.

Kinder έκπληξηΣύμφωνα με την Ferrero, το σοκολατένιο της αυγό δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να γιορτάζουν το Πάσχα κάθε μέρα. Μετά την συνταξιοδότηση του Salice το 2007, η Ferrero δημιούργησε έναν οργανισμό που έχει σαν σκοπό να βοηθήσει τους έφηβους να ανακαλύψουν τα καλλιτεχνικά και επιστημονικά τους ταλέντα.

Βέβαια η επιτυχία των αυγών δεν ήταν πάντα ρόδινη. Κάποια τραγικά γεγονότα σχετίζονται με αυτά, επισκιάζοντας την δημοφιλία τους. Τον περασμένο Ιανουάριο για παράδειγμα, ένα τρίχρονο κοριτσάκι πέθανε από πνιγμό στην Τουλούζ, καθώς κατάπιε ένα από τα πλαστικά εξαρτήματα των αυγών.

Αλλά και στις ΗΠΑ, τα Kinder Έκπληξη έχουν απαγορευτεί καθώς ένας νόμος του 1938 απαγορεύει την τοποθέτηση οποιουδήποτε αντικειμένου μέσα σε φαγώσιμη συσκευασία.

 πηγή dailymail

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here