Ένα διαφορετικό ξενοδοχείο από πάγο σε ένα ειδυλλιακό χιονισμένο τοπίο. 

Σε ένα μικρό χωριό 900 κατοίκων στην Βόρεια Σουηδία, βρίσκεται το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο από πάγο. Πρόκειται για το ICEHOTEL 365, ένα τουριστικό κατάλυμα, μόλις 200 χιλιόμετρα από τον βόρειο αρκτικό κύκλο.

icehotel ξενοδοχείο από πάγο

Το ICEHOTEL 365 ιδρύθηκε το 1989 και στην ουσία “ανακαινίζεται” κάθε χρόνο. Η ιδέα προήλθε από τα παραδοσιακά γλυπτά από πάγο της Ιαπωνικής κουλτούρας.

Η όλη κατασκευή οφείλει την ύπαρξή της στον ποταμό Torne, έναν από τους τέσσερις μεγάλους ποταμούς της Σουηδίας. Αυτός είναι που παρέχει τον απαραίτητο πάγο τον χειμώνα για την κατασκευή του ξενοδοχείου. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ένα μεγάλο μέρος του ξενοδοχείου λιώνει, επιστρέφοντας το νερό στον ποταμό. Δεν λιώνει όμως όλο. Κάποια από τα δωμάτιά του, παραμένουν. Για να διατηρηθεί η ψύξη σε αυτά, χρησιμοποιούνται τεράστια ηλιακά πάνελ, προσφέροντας την απαραίτητη ενέργεια για την ψύξη του ξενοδοχείου.

icehotel ξενοδοχείο από πάγο

Και όταν ο χειμώνας πλησιάζει, το ξενοδοχείο αναγεννιέται. 40 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν και μετά από εβδομάδες δουλειάς, το νέο πλέον ξενοδοχείο είναι έτοιμο. Με εντελώς καινούργια διακόσμησηicehotel ξενοδοχείο από πάγο

Αν θέλετε να μείνετε λίγα βράδια εκεί, μπορείτε να επιλέξετε διαμονή σε κρύο ή ζεστό δωμάτιο. Οι περισσότεροι βέβαια, προτιμούν να περάσουν την νύχτα τους σε κάποιο από τα ζεστά δωμάτια και μόνο ένα βράδυ στο κρύο δωμάτιο.

Η εσωτερική θερμοκρασία είναι σταθερά στους -5C όλο το χρόνο. Τα κρεβάτια είναι μεν φτιαγμένα από πάγο, αλλά καλύπτονται με δέρματα ταράνδων και οι επισκέπτες προμηθεύονται με θερμαινόμενα sleeping bagsicehotel ξενοδοχείο από πάγο

Το Icehotel 365 διαθέτει και ορισμένα θεματικά δωμάτια τα οποία ονομάζονται Art Suites. Σε κάθε ένα από αυτά ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα εκπληκτικά γλυπτά από πάγο που κοσμούν το χώρο.

icehotel ξενοδοχείο από πάγο

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από την ιδιομορφία του πάγου, το Icehotel 365 είναι ένα κανονικό ξενοδοχείο. Προσφέρει πρωινό, και πλήρη γεύματα στο μοντέρνο εστιατόριό του και ένα πλήρες μπαρ για ποτό. Διαθέτει ακόμη και εκκλησία από πάγο για τους πιο θρήσκους, έναν όμορφο χώρο για χαλάρωση καθώς και μια σάουνα.

icehotel ξενοδοχείο από πάγο

Κατά την διάρκεια της ημέρας, πλήθος δραστηριοτήτων δεν θα σας αφήσουν να βαρεθείτε. Το σκι και η εξόρμηση με έλκηθρα που τα σέρνουν τα παραδοσιακά σκυλιά χάσκι, είναι μόνο κάποιες από αυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here