Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το φαγητό της γιαγιάς. Ή μήπως υπάρχει…

Για την ακρίβεια υπάρχει και είναι όταν μαγειρεύουν πολλές γιαγιάδες σε ένα εστιατόριο. Αυτό ακριβώς σκέφτηκε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Enoteca Maria στο Staten Island της Νέας Υόρκης.

Το προσωπικό του αποτελείται από γιαγιάδες, από 30 διαφορετικά μέρη του κόσμου. Τσεχία, Παλαιστίνη, Αλγερία, Ιταλία και άλλες χώρες, έχουν δανείσει την παραδοσιακή τους κουλτούρα στην μαγειρική. Οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία του ζεστού οικογενειακού φαγητού, αν και δεν είναι σπίτι τους. Ανάμεσά τους και η γιαγιά Πλουμίτσα από την Χίο!

γιαγιά πλουμίτσα χίος
Γιαγιά Πλουμίτσα, Χίος

Ο ιδιοκτήτης  Jody Scaravella, εξηγεί στο refinery29 ότι καθημερινά το μενού ετοιμάζεται από τους σεφ του εστιατορίου. Σε αυτούς συγκαταλέγονται μία Ιταλίδα γιαγιά και μία ακόμη άλλης εθνικότητας. Ο Jody ξεκίνησε το εστιατόριο πριν από μια δεκαετία και ενώ είχε ήδη χάσει την μητέρα του και την γιαγιά του. Το να βλέπει την Ιταλίδα γιαγιά του στην κουζίνα να μαγειρεύει, ήταν η πρωτότυπη ιδέα του για την λειτουργία του εστιατορίου.Γιαγιάδες μαγειρεύουν για εστιατόριο

Με το εστιατόριό του θέλει να διατηρήσει τις παραδοσιακές παραδόσεις και την ιδιαίτερη κουζίνα κάθε πολιτισμού. Κάθε φορά που οι κυρίες μαγειρεύουν στην κουζίνα του, εκατοντάδες χρόνια μαγειρικής κουλτούρας φτάνουν στους ουρανίσκους των πελατών του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here