Υπάρχουν πάνω από 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι σήμερα στον πλανήτη μας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια έως τα τέλη του αιώνα.

Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ πόσοι άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν στη γη; Πόσοι μπορούμε να είμαστε τελικά;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ανώτατο όριο των ανθρώπων που μπορεί να κατοικήσει στην Γη είναι περίπου 10 δισεκατομμύρια άτομα. Σίγουρα η Γη μας, χωράει πολύ περισσότερους, όμως τα ζητήματα που προκύπτουν δεν έχουν να κάνουν τόσο με την άποψη χώρου, όσο με την τροφή.

Οι διατροφικές συνήθειες που έχουμε υιοθετήσει, οριοθετούν και το μέγιστο αριθμό των ανθρώπων που χωράνε στον πλανήτη μας. Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το κοντινό κατάστημα για να αγοράσουμε τρόφιμα, σίγουρα δεν περνάει από το μυαλό μας από πού έχει προέλθει όλη αυτή η τροφή.

Για την ακρίβεια, αν μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε σε ένα μέρος, όλες τις ζωικές τροφές ( βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίρους, κοτόπουλα, κτλ) μια ολόκληρη ήπειρος όπως η Αφρική, δεν θα ήταν αρκετή για να τα χωρέσει.

Η τροφή που θα χρειαζόταν όλα αυτά τα ζώα, θα χρειαζόταν άλλη μια ήπειρο για να καλλιεργηθεί. Σε αυτήν προσθέστε και τα φρούτα, λαχανικά και σιτηρά που χρειαζόμαστε για εμάς και θα αντιληφθείτε το μέγεθος.

Όσο αυξάνονται οι άνθρωποι, τόσο αυξάνονται και οι διατροφικές μας ανάγκες. Καλλιεργώντας περισσότερα αγροτικά προϊόντα και εκτρέφοντας περισσότερα ζώα, θα αυξηθούν ανάλογα και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Σαν αποτέλεσμα, η θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξηθεί κατά 2 βαθμούς Celcious μέχρι το τέλος του αιώνα! Μια τέτοια αύξηση της θερμοκρασίας,  θα φέρει δραματικές αλλαγές στον πλανήτη μας. Το ανθρώπινο είδος θα τις βιώσει με… όχι και τόσο ευχάριστο τρόπο.

Μία πολύ καλή ανάλυση και τροφή για σκέψη σχετικά με το ζήτημα της αύξησης του πληθυσμού της Γης, βρίσκεται στο παρακάτω video. Σε αυτό γίνονται εύκολα κατανοητές όλες οι παρενέργειες της αύξησης του πληθυσμού της Γης. Είναι πολύ πιθανό να μπορέσει ο πλανήτης μας να φιλοξενήσει περισσότερο πληθυσμό των 10 δισεκατομμυρίων, αλλά η ποιότητα ζωής των ανθρώπων θα μειωθεί δραματικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here