Μια “Μίνι εποχή των παγετώνων” θα έρθει σύντομα. Ένα Ηλιακό Μοντέλο το επιβεβαιώνει με ακρίβεια 97%!

Η νέα εποχή των παγετώνων, δεν θα έχει καμία σχέση με την ανθρώπινη παρέμβαση στην κλιματική αλλαγή. Αντίθετα, η δραστηριότητα του ήλιου είναι αυτή που θα βάλει στην νέα εποχή. Μαθηματικά μοντέλα, δείχνουν ότι ο ήλιος μας, ίσως “σταματήσει” για λίγο να λάμπει τόσο πολύ, επηρεάζοντας το κλίμα της Γης.

Μερικούς μήνες πριν, η ΝΑΣΑ δημοσίευσε μια μελέτη, στην οποία αναφέρεται ότι στην Ανταρκτική δημιουργείται περισσότερος πάγος κάθε χρόνο, σε σχέση με αυτόν που λιώνει. Το άρθρο έχει τίτλο  “Mass gains of the Antarctic ice sheet exceed losses” και δημοσιεύτηκε στο Journal of Glaciology.

Μόλις λίγα χρόνια πριν, η έκταση του πάγου στην Ανταρκτική είχε φτάσει στα μέγιστα επίπεδα. Οι λόγοι για αυτή την αύξηση δεν είναι ακόμη γνωστοί, με τους επιστήμονες να διχάζονται. Σίγουρα ο ανθρώπινος παράγοντας έχει τον ρόλο του στις κλιματικές αλλαγές, αλλά από ότι φαίνεται υπάρχουν και άλλοι παράγοντες διαδραματίζουν ακόμη καθοριστικότερο ρόλο.εποχή των παγετώνων

Η πιο πρόσφατη έρευνα, συζητήθηκε στο Διεθνές Συνέδριο Αστρονομίας στην Ουαλία. Εκεί, η μαθηματικός Valentina Zharkova παρουσίασε ένα νέο μοντέλο που μπορεί να προβλέψει τους ηλιακούς κύκλους με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι το μοντέλο της έχει ακρίβεια 97%! Σύμφωνα με αυτό, η Γη θα βιώσει μια νέα “μίνι εποχή των παγετώνων” στα επόμενα 15 χρόνια!!!

Σύμφωνα με την Βασιλική Αστρονομική Κοινότητα, η ηλιακή δραστηριότητα θα μειωθεί κατά 60% την δεκαετία του 2030. Αυτό θα προκαλέσει μία μίνι εποχή των παγετώνων, παρόμοια με αυτή του 1645.

Αρκετά ενδιαφέρον, έτσι; Ειδικά αν λάβουμε υπόψιν ότι το τελευταίο καιρό, η προσοχή έχει δοθεί στην λήψη μέτρων για την προστασία του πλανήτη μας από την υπερθέρμανση. Θα ήταν εξαιρετικά σοκαριστικό, αν ξαφνικά γινόταν το αντίθετο.

εποχή των παγετώνων

[anonews.co]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here