Στα προσεχή 250 εκατομμύρια χρόνια ο κόσμος μας δεν θα είναι πια ο ίδιος.

Μια νέα υπερήπειρος, η Αμάσια (Amasia), δημιουργείται και θα έχει αναδειχθεί εις βάρος άλλων στα προσεχή 250 εκατομμύρια χρόνια. 

PANGEA

Σύμφωνα με μετρήσεις και μαθηματικά μοντέλα που έκαναν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Yale σε συνεργασία με Ιάπωνες συναδέλφους τους, πιστεύουν ότι η Βόρεια και Νότια Αμερική θα ενωθούν, ενώ η Καραϊβική Θάλασσα και ο Αρκτικός Ωκεανός θα εξαφανιστούν.

Αυτά θα συμβούν εξαιτίας της κίνησης των τεκτονικών πλακών, εξηγεί η Daily Mail.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό journal Nature και σύμφωνα με αυτή εκτός από τα παραπάνω θα συμβεί και κάτι ακόμη. Η Αμερική, ότι έχει προκύψει από αυτή θα κινηθούν σε τροχιά σύγκρουσης με την Ευρώπη και την Ασία. Όταν γίνουν αυτά και η ξηρά κυριαρχήσει επί του υγρού στοιχείου τότε θα έχουμε τη νέα υπερήπειρο, δήλωσε ο Δρ. Ross Mitchel επικεφαλής της έρευνας.

Αυτό που θα έχουμε θα είναι την Αμερική να συναντά την Ευρασία στον Βόρειο Πόλο.

Τελευταία φορά που , διαμορφώθηκε μια υπερήπειρος ονομάστηκε Παγγαία. Συνέβη πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια με την Αφρική στο κέντρο της. Άρχισε να σπάει και κατέληξε στις επτά ηπείρους που γνωρίζουμε σήμερα με τη γέννηση του Ατλαντικού Ωκεανού.

Όμως εκείνη η Παγγαία δεν ήταν η πρώτη, πρέπει να υπήρξαν τρεις, ενδεχομένως,και μια τέταρτη υπερήπειρος στην ιστορία της Γης.

[huffigtonpost]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here