Η ικανότητα να τραβάτε καλύτερες φωτογραφίες, δεν απαιτεί απαραίτητα εξειδικευμένες γνώσεις και πανάκριβο εξοπλισμό.

Μπορείτε να βελτιώσετε τις μελλοντικές σας φωτογραφίες με μόνο μερικά εύκολα τρικ, σχετικά με τον τρόπο που φωτογραφίζετε.

Ο επαγγελματίας φωτογράφος Peter McKinnon, μοιράζετε μαζί μας τις πέντε καλύτερες συμβουλές του, για να βελτιώσουμε την ποιότητα των φωτογραφιών μας.

  1. Χρησιμοποιείστε γωνίες. Περιμένετε 10 επιπλέον δευτερόλεπτα πριν βγάλετε την φωτογραφία, και σκεφτείτε ποιο θα ήταν το καλύτερο φόντο για το θέμα σας. Κινηθείτε λίγο γύρω σας και βρείτε την καλύτερη γωνία, ώστε η φωτογραφία σας να μοιάζει περισσότερο ενδιαφέρουσα. Σύντομα θα αντιληφθείτε, ότι η πρώτη σας σκέψη δεν είναι πάντα η καλύτερη.
  2. Φωτογραφίστε ανάμεσα σε κάτι. Φωτογραφίστε το θέμα σας ανάμεσα σε ένα γκρουπ ανθρώπων ή μερικά φύλλα ή αιωρείστε κάτι μπροστά από τον φακό της φωτογραφικής σας μηχανής. Με αυτό τον τρόπο δίνεται στην φωτογραφία σας περισσότερο βάθος και ενδιαφέρον.
  3. Σκεφτείτε αντίθετα. Εάν όλοι φωτογραφίζουν ένα αντικείμενο ή ένα τοπίο από το ίδιο σημείο και την ίδια γωνία, προσπαθήστε να κάνετε κάτι διαφορετικό. Φωτογραφίστε το αντικείμενο από πιο κοντινή ή πιο μακρινή απόσταση, αναποδογυρίστε το, διαλέξτε μια πιο περίεργη γωνία ή πειραματιστείτε με τις γωνίες του φωτός που πέφτουν πάνω του. Η διαφορετικότητα της δικής σας οπτικής, θα ξεχωρίσει.
  4. Βρείτε τον σωστό φωτισμό. Ο φωτισμός είναι πάρα πολύ σημαντικός, γιαυτό μην βιαστείτε. Ψάξτε να βρείτε το καλύτερο δυνατό φως για το θέμα σας ακόμη και αν χρειαστεί να περιμένετε αρκετά. Αν ο φωτισμός δεν σας ικανοποιεί, σκεφτείτε να φωτογραφίσετε το θέμα σας κάποια άλλη στιγμή, που το φως θα ευνοεί την φωτογραφία σας ή προσθέστε τον δικό σας φωτισμό στο αντικείμενο.
  5. Βάλτε το θέμα σας σε φυσικά πλαίσια. Χρησιμοποιείστε ανθρώπους, αντικείμενα ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε, ώστε η φωτογραφία σας να λέει μια ιστορία. Τοποθετώντας το θέμα σας ανάμεσα σε φυσικά πλαίσια, αυξάνει την δυναμική της φωτογραφία σας και την κάνει περισσότερο ατμοσφαιρική.

Πολλά από αυτά τα εύκολα τρικ, μπορούν να απογειώσουν τις φωτογραφικές σας ικανότητες. Δυστυχώς, ελάχιστοι άνθρωποι συνειδητοποιούν πόσο λίγη προσπάθεια χρειάζεται για να μετατρέψεις μια βαρετή φωτογραφία σε μια ενδιαφέρουσα προοπτική που τραβάει την προσοχή. Χρειάζεται μόνο λίγος χρόνος σωστής προετοιμασίας, ώστε να αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο  σχεδόν κάθε σας φωτογραφία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here